Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر عامل پیشین سایپ شاخص قراردادن قیمت بازار و استفاده خودرو سازان از آن به عنوان قیمت پایه محصولات خود را راه حلی موثر در ایجاد تعادل در نظام عرضه و تقاضای بازار خودرو بیان کرد.

گروه صنعت، معدن و تجارت بازارنیوز؛ سعید ترکاشوند؛ اخیرا «عبدالله توکلی لاهیجانی» مدیرکل دفتر صنایع خودرویی معاونت صنایع حمل‌ونقل وزارت صمت در گفتگو با بخش خبر ۲۱ شبکه اول سیما درباره متمرکز شدن قرعه‌کشی فروش خودرو در سامانه فروش یکپارچه و تأثیر آن بر فروش عادلانه خودرو، افزود: هدف موردنظر در این طرح این است که بتوان میزان شفافیت فرآیند عرضه را بیشتر کرد و علاوه بر آن تمهیداتی اندیشید که خودرو به دست مصرف‌کنندگان واقعی برسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با تأکید بر این‌که هدف این طرح ایجاد شفافیت بیشتر و رفع دغدغه‌های مصرف‌کنندگان و مردم در خصوص عرضه خودرو است، ادامه داد: آنچه که در سامانه یکپارچه، دنبال می‌شود این است که تمام عرضه خودروسازان کشور به صورت متمرکز انجام شود و قابلیت پایش مناسب توسط سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان نیز در آن وجود داشته باشد.


حال در امتداد این موضوع، «سعید مدنی» مدیر عامل اسبق سایپا در گفتگو با بازارنیوز پیرامون عواقب منفی ادامه پیاده سازی قرعه‌کشی خودرو بر جریان معاملات بازار این محصول اظهار کرد: در برهه زمانی کوتاهی از تحولات بازار خودرو و با توجه به بروز مشکلات متعدد برای مردم در زمان ثبت برای خرید نام خودرو، فروش از طریق قرعه کشی تنها راهکار جدی به نظر می‌رسید که از طریق آن وزارت صمت می‌توانست نیاز مصرف‌کنندگان واقعی را به طور تمام و کمال پاسخ دهد.


مدیر عامل پیشین سایپا در ادامه با تاکید بر این که حذف قرعه‌کشی خودرو نیازمند در نظر گرفتن تدابیری جایگزین است، گفت: متاسفانه تاکنون این روش فروش نتیجه‌ای جز افزایش تقاضای کاذب در بازار خودور را به همراه نداشته است، این در حالی است که با گذشت چند سال از انجام این روش فروش، سختگیری‌های زیادی اعمال شده است، اما وزارت صمت با توجه به تیراژ پایین خودو توسط خودورسازان راهی جز انجام این روش و حذف تدریجی آن ندارد.


وی خاطر نشان کرد: در آخرین مرحله از قرعه کشی خودرو به طور میانگین ۶ الی ۷ میلیون نفر ثبت نام کردند که بخش کوچکی از این افراد موفق به دریافت خودرو شدند. از این تعداد متقاضی تنها بخش اندکی از آن‌ها مصرف‌کننده واقعی است، به بیان ساده‌تر نسبت حضور مصرف‌کننده واقعی در مقابل دلالان بازار خودرو ۲ به ۱۰ است.


مدنی متذکر شد: متاسفانه مقامات وزارت صمت پس از تجربه عواقب منفی این روش هنوز به مرحله عارضه یابی و حل مشکل بازار و صنعت خودرو نرسیده‌اند. علیرغم تاکید زیاد کارشناسان صنعت خودرو بر تقض نظام قیمت‌گذاری در این صنعت، باز هم مشاهده می‌شود که وزارت صمت در بحث قیمت‌گذاری همان سیاستی را پیاده می‌کند که خود میل دارد.


این کارشناس صنعت خودرو شاخص قراردادن قیمت بازار و استفاده خودرو سازان از آن به عنوان قیمت پایه محصولات خود را راه حلی موثر در ایجاد تعادل در نظام عرضه و تقاضای بازار خودرو بیان کرد و گفت: در صورت اجرایی شدن چنین راهکاری، ۳ حالت برای صنعت خودرو پیش خواهد آمد. در حالت اول تقاضا به نسبت عرضه بیشتر است، در چنین شرایطی قیمت بازار باعث مشخص شدن تقاضای واقعی در بازار شده و روند بازار را به سمت تعادل حرکت می‌کند.


وی افزود: در حالت دوم، عرضه خودرو به میزان محدودی بیشتر از تقاضا است، در چنین شرایطی خودروساز می‌تواند با شاخص قرار دادن قیمت بازار و تعیین شرایط از جمله فروش اقساطی با ایجاد تقاضای جدید سیستم عرضه و تقاضا را متعادل سازد. در حالت سوم فاصله عرضه خودرو از سوی خودروسازان در مقابل با تقاضای موجود در بازار از فاصله بسیار زیادتری برخودار است، در چنین شرایطی دولت باید این اجازه را به خودروسازان بدهد که با افزایش قیمت خودرو، خودروسازان منابع مازادی را به دست بیاورند که از طریق آن بتواننند حالت اول را محقق سازند.


مدنی در پایان تاکید کرد: در حال حاضر شکاف قیمتی موجود میان قیمت کارخانه و بازار باعث بی‌ثباتی در سیستم عرضه و تقاضای بازار خودرو شده است، لذا تا زمانی که بازار خودرو با قیمت‌گذاری دستوری رو به رو باشد، نمی‌توان انتظار گشایش و توازن تقاضا در بازار خودرو را در ذهن بپروراند.


پایان پیام//

برچسب ها: سعید مدنی ، صنعت خودرو ، سایپا ، قیمت خودرو ، قیمت‌گذاری دستوری ، وزارت صمت ، قیمت بازار ، قیمت کارخانه ، ایران خودرو ، قرعه کشی لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000RLS

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: سعید مدنی صنعت خودرو سایپا قیمت خودرو قیمت گذاری دستوری وزارت صمت قیمت بازار قیمت کارخانه ایران خودرو قرعه کشی مصرف کنندگان عرضه و تقاضا بازار خودرو عرضه خودرو صنعت خودرو قیمت گذاری قیمت بازار وزارت صمت قرعه کشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۵۰۶۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت خودرو امروز ۱۷ اردیبهشت +جدول

قیمت خودرو امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ نسبت به روزهای کاری اخیر، کار خود را با ثبات آغاز کرده است. اغلب محصولات بازار تغییری ندارند و برخی دیگر، افت‌وخیز جزئی را تجربه می‌کنند.

به گزارش مشرق، قیمت خودرو امروز، دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ نسبت به روزهای گذشته نوسان چندانی ندارد. خودروهای داخلی و مونتاژی بازار غالباً تغییر قیمتی تجربه نمی‌کنند، اما در این میان برخی از محصولات بازار با افت‌وخیز ناچیز همراه شدند.

شاید بتوان نوسانات نرخ ارز را در چند ماه اخیر مهم‌ترین محرک بازار خودرو دانست. بر همین اساس روز گذشته قیمت دلار افت قابل توجهی را تجربه کرد و احتمالاً رکود عمیق بازار خودرو امروز به دلیل همین کاهش نرخ دلار است.

با توجه به قیمت‌های وب‌سایت ایران‌جیب، بازار خودرو از ابتدای روز جاری با ثبات گزارش می‌شود.

قیمت خودروهای داخلی

قیمت خودرو امروز تغییر چندانی نسبت به روز گذشته ندارد.

اطلس یکی از جدیدترین محصولات سایپا است که از ابتدای روز سه میلیون تومان ارزان‌تر شده و با نرخ ۵۸۵ میلیون تومان خرید و فروش می‌شود.

شاهین G با سانروف خودروی رده بالای این شرکت به شمار می‌رود که از ابتدای روز افت هفت میلیون تومانی را به ثبت رسانده و با ۷۵۷ میلیون تومان به فروش می‌رسد.

پژو پارس معمولی یکی از محبوب‌ترین‌های بازار داخلی است که از صبح امروز رکورد افزایش قیمت را زد. این سدان ایرانی ۲۸ میلیون تومان گران‌تر از روز گذشته و با ۶۹۴ میلیون تومان معامله می‌شود.

تارا اتوماتیک V۴ یکی از سدان‌های لوکس ایران خودرو در بازار داخلی‌ها به شمار می‌رود. این خودرو هم از صبح امروز پنج میلیون تومان افت قیمت داشته و با یک میلیارد و ۱۴۵ میلیون تومان خرید و فروش می‌شود.

قیمت خودروهای خارجی

قیمت خودروهای مونتاژی و وارداتی نیز به تبعیت از داخلی‌های بازار، نوسان بالایی ندارد.

ام‌وی‌ام X۲۲ پرو دستی یکی از ارزان‌ترین کراس‌اوورهای مونتاژی بازار محسوب می‌شود که هیچ تغییری ندارد و با همان نرخ ۹۵۸ میلیون تومان به فروش می‌رسد.

جک S۵ نیوفیس محصول محبوب کرمان موتور نیز از ابتدای امروز تغییر قیمتی نداشته و به قیمت یک میلیارد و ۶۸۵ میلیون تومان خرید و فروش می‌شود.

ام‌وی‌ام X۵۵ Pro کراس‌اوور مونتاژی مدیران‌خودرو محصول پرحاشیه این روزهای بازار است که ۲۲ میلیون تومان نسبت به روز گذشته ارزان‌تر شده و با یک میلیارد و ۵۸۸ میلیون تومان معامله می‌شود.

هونگچی H۵ محصول وارداتی و لوکس گروه بهمن به شمار می‌رود که اخیراً موفق به دریافت پلاک شد و از ابتدای امروز با افت ۹۵ میلیون تومانی، رکورد کاهش قیمت را در بازار نصیب خود کرد و به کانال پنج میلیارد و ۱۴۵ میلیون تومان رسید.

منبع:تجارت‌نیوز

دیگر خبرها

  • هونگچی E-QM5 در لیست فروش سامانه خودروهای وارداتی قرار گرفت
  • هونگچی E-QM۵ در لیست فروش سامانه قرار گرفت+ قیمت
  • هونگچی E-QM5 در لیست فروش سامانه قرار گرفت
  • متقاضیان خرید خودرو بخوانند/ قیمت خودروهای وارداتی در سامانه یکپارچه اعلام شد + جزییات
  • سامانه یکپارچه عرضه خودروهای وارداتی + سایت فروش، قیمت و زمان ثبت نام اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت خودرو امروز ۱۷ اردیبهشت +جدول
  • قیمت روز خودروهای چینی +جدول
  • قیمت خودرو امروز ۱۶ اردیبهشت +جدول
  • قیمت پراید «عجیب» شد/ گرانی بی‌سابقه قیمت خودرو در بازار
  • نقره و خودروهای برقی/ نقش فلز نقره در صنعت انرژی‌های تجدیدپذیر!